Recept

Bouillabaisse (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De enige echte...

bereiding
  1. 1

    Snipper de ui, pers de knoflook en fruit ze in olijfolie. Snij tomaten en venkel in stukken, voeg ze met de tomatenpuree en de helft van de saffraan bij de uien. Kruid met peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat een tiental minuten koken. Mix en zeef de bouillon, voeg de kruiden toe en laat nog even doorkoken.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in plakjes (2 cm dik). Doe bij de bouillon.

  3. 3

    Voeg nu langzaam maar zeker alle vis toe, van groot naar klein. Wacht nog even met de zachte vis zoals mul en zeebaars, en met zeevruchten zoals langoustines.

  4. 4

    Voeg de rest van de saffraan toe en laat 20 minuten (of minder) doorkoken. Voeg net voor het opdienen de pastis, de zachte vis en de zeevruchten toe.

  5. 5

    Als voorgerecht serveer je de soep met de rouille-croutons. Als hoofdgerecht volgen de gepocheerde vis, aardappelen en een laatste lepeltje soep.

  6. Zo maak je de rouille

  7. 6

    - 6 teentjes look
    - 2 Spaanse pepertjes
    - olijfolie
    - 75 g wit brood
    - een beetje visbouillon
    - een beetje saffraan
    - 3 eierdooiers

    Week het brood in de bouillon. Mix alles behalve de olie in een blender. Voeg olijfolie toe en mix tot een mayonaise

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillabaisse (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!