Vegetarische Griekse salade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vegetarische Griekse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk slaatje op basis van spinazie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Breng 1 liter water met 2 blokjes groentebouillon aan de kook. Voeg de pasta toe en laat 10 à
    12 minuten koken. Giet af, maar bewaar 1 dl van het kookvocht.

  3. 3

    Scheur de spinazieblaadjes en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud stromend water.

  4. 4

    Stoof de ui en knoflook in een nootje boter. Voeg het kookvocht van de pasta en de roomkaas toe. Verwarm, maar laat niet koken.

  5. 5

    Mix het mengsel met een staafmixer en wrijf het dan door een fijne zeef. Meng de pasta met de spinazie en de saus. Laat afkoelen.

  6. 6

    Serveer de salade op borden. Zet er de witte-pepermolen en grof zeezout bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Breng 1 liter water met 2 blokjes groentebouillon aan de kook. Voeg de pasta toe en laat 10 à
    12 minuten koken. Giet af, maar bewaar 1 dl van het kookvocht.

  3. 3

    Scheur de spinazieblaadjes en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud stromend water.

  4. 4

    Stoof de ui en knoflook in een nootje boter. Voeg het kookvocht van de pasta en de roomkaas toe. Verwarm, maar laat niet koken.

  5. 5

    Mix het mengsel met een staafmixer en wrijf het dan door een fijne zeef. Meng de pasta met de spinazie en de saus. Laat afkoelen.

  6. 6

    Serveer de salade op borden. Zet er de witte-pepermolen en grof zeezout bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.