Recept

Griekse salade in een bokaal

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Makkelijk mee te nemen naar het werk of naar school.

bereiding
 1. 1

  Spoel de tomaatjes, de komkommer en de paprika. Snij de tomaatjes in vieren (of in de helft, als het kleintjes zijn). Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een koffielepel de zaadjes en snij 'm in plakjes. Snij de paprika in reepjes. Spoel de sla, snij 'm in brede repen. Verkruimel de feta. Pel de ui, halveer 'm en snij in fijne reepjes.

 2. 2

  Maak de dressing. Roer de Griekse yoghurt los met een scheutje olijfolie en breng op smaak met citroensap, oregano, peper en zout naar smaak.

 3. 3

  Doe onderaan in een glazen weckpot de dressing. Doe er dan de verschillende ingrediënten in laagjes in: de hardste (hier de olijven) onderaan, de zachtste (de sla) bovenaan.

 4. 4

  Sluit de bokaal en bewaar tot gebruik in de koelkast. Zorg ervoor dat de pot goed rechtop blijft staan (onderweg naar het werk bijvoorbeeld), zodat de dressing onderaan blijft zitten. Daardoor blijven de andere ingrediënten lekker knapperig. Tijd om te eten? Maak de bokaal leeg op een bord: de dressing zal zich mengen met de rest van de ingrediënten en je lunch is meteen klaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse salade in een bokaal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!