Schuimomelet met perziken en bosbessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schuimomelet met perziken en bosbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris fruitig omelet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de bosbessen en de perziken. Halveer en ontpit ze. Snij ze in partjes.

  2. 2

    Meng de perzikpartjes met de bosbessen, de honing en de sinaasappellikeur. Laat een uurtje trekken. Verarm het fruit met de marinade op een zacht vuurtje.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de dooiers los met het spuitwater en de fijne suiker. 

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Spatel ze luchtig door het dooiermengsel.

  5. 5

    Bak in een koekenpan in een nootje boter een omelet met mengsel. Schud de pan af en toe, zodat ze niet gaat kleven.

  6. 6

    Laat de omelet uit de pan op een grote serveerschaal glijden. Lepel er het warme fruit over. Vouw de omelet dubbel. Werk af met gezeefde poedersuiker. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de bosbessen en de perziken. Halveer en ontpit ze. Snij ze in partjes.

  2. 2

    Meng de perzikpartjes met de bosbessen, de honing en de sinaasappellikeur. Laat een uurtje trekken. Verarm het fruit met de marinade op een zacht vuurtje.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de dooiers los met het spuitwater en de fijne suiker. 

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Spatel ze luchtig door het dooiermengsel.

  5. 5

    Bak in een koekenpan in een nootje boter een omelet met mengsel. Schud de pan af en toe, zodat ze niet gaat kleven.

  6. 6

    Laat de omelet uit de pan op een grote serveerschaal glijden. Lepel er het warme fruit over. Vouw de omelet dubbel. Werk af met gezeefde poedersuiker. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.