Oesters met lamsoorcoulis

Zo maak je ‘t
  1. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Rasp de oude kaas. Pers het sap van de 2 limoenen. 

  2. Blancheer de lamsoor een minuutje in kokend water. Spoel meteen met ijskoud water, zodat de blaadjes mooi groen blijven.

  3. Verwarm de visfumet met het limoensap (bewaar een beetje). Doe de lamsoor erbij en mix goed fijn. Giet door een fijne zeef en breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen
    peper.

  4. Open de oesters voorzichtig (of laat het over aan de vishandelaar) en giet het vocht weg. Leg de oesters op een diepe bakplaat, die gevuld is met een bodempje water.

  5. Druppel wat limoensap over de oesters en kruid met zwarte peper. Verdeel er de room over, en bestrooi ze met uiringetjes en kaas.

  6. Schuif de oesters 3 à 5 minuten onder de hete grill tot ze licht kleuren en gaar worden. Serveer met de lamsoorcoulis.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Oesters met witte-wijndressing

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Erg makkelijk

Oesters in champagnesaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Duur
  • Makkelijk

Oesters met sinaasappel en pepertjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gegrilde oesters met spekjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Duur
  • Erg makkelijk

Oesters met salsa verde