Pissaladière
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pissaladière

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een traditionele 'pizza' uit Nice. Lekker... en zó gemaakt

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in ringen.

    Snij de ansjovisfilets in de lengte doormidden.

    Verwarm de oven op 200°C.

  2. 2

    Stoof de uiringen en de takjes tijm ongeveer 40 minuten in 1 dl olijfolie. Roer af en toe om.

  3. 3

    Maak het deeg met 2 zakjes pizzabloem, (of gebruik een kant-en-klare pizzabodem, al is die wel dunner). Rol het dikker uit dan voor gewone pizza, liefst in een rechthoekige vorm.

  4. 4

    Verdeel het uimengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets overheen.

  5. 5

    Verdeel er de kleine zwarte olijven zonder pit over en eventueel een in reepjes gesneden chilipepertje. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in ringen.

    Snij de ansjovisfilets in de lengte doormidden.

    Verwarm de oven op 200°C.

  2. 2

    Stoof de uiringen en de takjes tijm ongeveer 40 minuten in 1 dl olijfolie. Roer af en toe om.

  3. 3

    Maak het deeg met 2 zakjes pizzabloem, (of gebruik een kant-en-klare pizzabodem, al is die wel dunner). Rol het dikker uit dan voor gewone pizza, liefst in een rechthoekige vorm.

  4. 4

    Verdeel het uimengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets overheen.

  5. 5

    Verdeel er de kleine zwarte olijven zonder pit over en eventueel een in reepjes gesneden chilipepertje. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.