Caesarsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Caesarsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke salade, maar het blijft een topper

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en droog de sla. Scheur de bladeren in fijne repen. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Maak eerst de dressing. Doe de sardientjes, de olijfolie, het ei, de mosterd en de parmezaan in een mengbeker en mix fijn. 

  3. 3

    Leng aan met room (de dressing mag vrij vloeibaar zijn). Breng op smaak met citroensap en worcestersaus. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.

  4. 4

    Haal de korsten van het brood en snij het kruim in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak ze goudbruin de maisolie.

  5. 5

    Schep er de knoflook door en bak heel kort mee (anders wordt hij bitter). Laat de crôutons uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Verdeel de sla over de borden. Lepel er de dressing bij. Werk af met de crôutons en de geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en droog de sla. Scheur de bladeren in fijne repen. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Maak eerst de dressing. Doe de sardientjes, de olijfolie, het ei, de mosterd en de parmezaan in een mengbeker en mix fijn. 

  3. 3

    Leng aan met room (de dressing mag vrij vloeibaar zijn). Breng op smaak met citroensap en worcestersaus. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.

  4. 4

    Haal de korsten van het brood en snij het kruim in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak ze goudbruin de maisolie.

  5. 5

    Schep er de knoflook door en bak heel kort mee (anders wordt hij bitter). Laat de crôutons uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Verdeel de sla over de borden. Lepel er de dressing bij. Werk af met de crôutons en de geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.