Salade niçoise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade niçoise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geniet van deze heerlijke Franse salade!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verdeel de tonijn in vier stukken.

    Klop 1 ei los, kook 4 eieren hard en snij in kwartjes.

    Plet de peperbolletjes.

    Halveer de kerstomaatjes.

  2. 2

    Wentel de tonijn door bloem, door losgeklopt ei en dan door een mengsel van sesamzaadjes
    en geplette zwarte peperbolletjes. Bak de tonijn aan in olijfolie. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Blancheer de sperzieboontjes beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water. Schik ze op de borden, met 4 hardgekookte eieren in kwartjes, enkele groene en zwarte olijven, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes.

  4. 4

    Besprenkel met een vinaigrette van citroensap vermengd met een eidooier. Kruid met peper en zout. Halveer de stukken tonijn en schik ze op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verdeel de tonijn in vier stukken.

    Klop 1 ei los, kook 4 eieren hard en snij in kwartjes.

    Plet de peperbolletjes.

    Halveer de kerstomaatjes.

  2. 2

    Wentel de tonijn door bloem, door losgeklopt ei en dan door een mengsel van sesamzaadjes
    en geplette zwarte peperbolletjes. Bak de tonijn aan in olijfolie. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Blancheer de sperzieboontjes beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water. Schik ze op de borden, met 4 hardgekookte eieren in kwartjes, enkele groene en zwarte olijven, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes.

  4. 4

    Besprenkel met een vinaigrette van citroensap vermengd met een eidooier. Kruid met peper en zout. Halveer de stukken tonijn en schik ze op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.