Zeewolf met asperges

  • 40 min
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder
  • Europees
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Schil de aardappeltjes. Schil de witte asperges; verwijder van de groene alleen het harde uiteinde.

  2. Kook de aardappelen gaar.  Kook de asperges 8 minuten in gezouten water. Kook de erwtjes gaar in de bouillon met de tijm. Schep ze eruit, bewaar ook de bouillon. 

  3. Mix de erwtjes fijn met de room (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. 

  4. Bak de visfilets 2 minuten in een ruime klont boter op hoog vuur. Keer om en bak 1 minuut. Draai het vuur wat zachter en bak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout. 

  5. Laat 100 g boter zachtjes smelten. Schep onzuiverheden die naar boven komen weg. Schenk de geklaarde boter, dus zonder het bezinksel, over in een pannetje. 

  6. Serveer de vis met de aardappeltjes, de asperges en de erwtencoulis. Schenk er geklaarde boter over. Werk af met plukjes veldsla.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Zeewolf met appelkappertjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gebakken zeewolf met waterkerspuree

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zeewolf uit de oven

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zeewolf met tuinkerspuree

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rollade van zeewolf