Zeewolf met asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeewolf met asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vooral gebakken komt deze vis goed tot zijn recht, hou het daarom simpel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappeltjes. Schil de witte asperges; verwijder van de groene alleen het harde uiteinde.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar.  Kook de asperges 8 minuten in gezouten water. Kook de erwtjes gaar in de bouillon met de tijm. Schep ze eruit, bewaar ook de bouillon. 

  3. 3

    Mix de erwtjes fijn met de room (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. 

  4. 4

    Bak de visfilets 2 minuten in een ruime klont boter op hoog vuur. Keer om en bak 1 minuut. Draai het vuur wat zachter en bak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Laat 100 g boter zachtjes smelten. Schep onzuiverheden die naar boven komen weg. Schenk de geklaarde boter, dus zonder het bezinksel, over in een pannetje. 

  6. 6

    Serveer de vis met de aardappeltjes, de asperges en de erwtencoulis. Schenk er geklaarde boter over. Werk af met plukjes veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappeltjes. Schil de witte asperges; verwijder van de groene alleen het harde uiteinde.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar.  Kook de asperges 8 minuten in gezouten water. Kook de erwtjes gaar in de bouillon met de tijm. Schep ze eruit, bewaar ook de bouillon. 

  3. 3

    Mix de erwtjes fijn met de room (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. 

  4. 4

    Bak de visfilets 2 minuten in een ruime klont boter op hoog vuur. Keer om en bak 1 minuut. Draai het vuur wat zachter en bak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Laat 100 g boter zachtjes smelten. Schep onzuiverheden die naar boven komen weg. Schenk de geklaarde boter, dus zonder het bezinksel, over in een pannetje. 

  6. 6

    Serveer de vis met de aardappeltjes, de asperges en de erwtencoulis. Schenk er geklaarde boter over. Werk af met plukjes veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.