Terrine van ham, asperges, broccoli en artisjok
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Terrine van ham, asperges, broccoli en artisjok

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke combinatie van groentjes en ham

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en kook ze beetgaar; laat asperges uit blik of glas uitlekken. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in reepjes. Snij de ham in stukjes. Snij de tomaat in reepjes. 

  2. 2

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Kook de broccoliroosjes beetgaar.

  3. 3

    Breng de witte wijn en de helft van de room aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en nootmuskaat. Neem van het vuur en laat ietsje afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze erdoor. 

  4. 4

    Mix de stukjes ham fijn met de rest van de room. Vermeng met de roomwijn. 

  5. 5

    Bekleed een kleine cakevorm met een groot vel folie (die ver genoeg over de randen hangt om straks de terrine af te sluiten).

  6. 6

    Schik de asperges mooi naast elkaar in de vorm (ze vormen de bovenkant van de terrine). Verdeel daarover 1/3 van het hammengsel. Schik er de broccoli op. Verdeel er opnieuw 1/3 van het hammengsel over. Leg er de artisjokken op. Verdeel er de rest van het hammengsel over. 

  7. 7

    Vouw de folie over de terrine en druk goed aan. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, maar liever een hele nacht. 

  8. 8

    Keer de terrine om op een serveerschaal en versier eventueel met een plukje kervel en reepjes tomaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en kook ze beetgaar; laat asperges uit blik of glas uitlekken. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in reepjes. Snij de ham in stukjes. Snij de tomaat in reepjes. 

  2. 2

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Kook de broccoliroosjes beetgaar.

  3. 3

    Breng de witte wijn en de helft van de room aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en nootmuskaat. Neem van het vuur en laat ietsje afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze erdoor. 

  4. 4

    Mix de stukjes ham fijn met de rest van de room. Vermeng met de roomwijn. 

  5. 5

    Bekleed een kleine cakevorm met een groot vel folie (die ver genoeg over de randen hangt om straks de terrine af te sluiten).

  6. 6

    Schik de asperges mooi naast elkaar in de vorm (ze vormen de bovenkant van de terrine). Verdeel daarover 1/3 van het hammengsel. Schik er de broccoli op. Verdeel er opnieuw 1/3 van het hammengsel over. Leg er de artisjokken op. Verdeel er de rest van het hammengsel over. 

  7. 7

    Vouw de folie over de terrine en druk goed aan. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, maar liever een hele nacht. 

  8. 8

    Keer de terrine om op een serveerschaal en versier eventueel met een plukje kervel en reepjes tomaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.