Kaasgebak met gekaramelliseerde noten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kaasgebak met gekaramelliseerde noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige afsluiter

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Leg in een bakvorm met losse bodem een groot vel bakpapier.

  2. 2

    Maal 1/2 van de hazelnoten tot een fi jn poeder. Verkruimel de speculaas. Laat op een zacht vuur de boter smelten (niet kleuren)!

  3. 3

    Meng de koekjeskruimels met de boter en het hazelnootpoeder. Druk het mengsel dun op de bodem van de bakvorm. Zet koel weg.

  4. 4

    Roer de kaas romig. Voeg er de bloem en 150 g suiker aan toe. Roer glad. Doe er een voor een de eieren bij en roer telkens goed door, tot het ei opgenomen is. Vermeng ten slotte met de room.

  5. 5

    Schep het kaasmengsel op de koekjesbodem. Bak 55 min. in het midden van de oven.

  6. 6

    Laat afkoelen in de vorm en zet dan ten minste 1/2 u. in de koelkast. Doe de rest van de suiker met 1 eetlepel water in een pannetje. Zet op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is en lichtjes karamelliseert. 

  7. 7

    Doe er de hele hazelnoten bij. Schep goed om en zet dan meteen van het vuur, zodat de suiker niet verder karamelliseert.

  8. 8

    Doe het gebak met een uit de vorm op een serveerschaal. Werk af met de lauwe, gekaramelliseerde noten. Serveer meteen, met een mokka of een expresso, of...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Leg in een bakvorm met losse bodem een groot vel bakpapier.

  2. 2

    Maal 1/2 van de hazelnoten tot een fi jn poeder. Verkruimel de speculaas. Laat op een zacht vuur de boter smelten (niet kleuren)!

  3. 3

    Meng de koekjeskruimels met de boter en het hazelnootpoeder. Druk het mengsel dun op de bodem van de bakvorm. Zet koel weg.

  4. 4

    Roer de kaas romig. Voeg er de bloem en 150 g suiker aan toe. Roer glad. Doe er een voor een de eieren bij en roer telkens goed door, tot het ei opgenomen is. Vermeng ten slotte met de room.

  5. 5

    Schep het kaasmengsel op de koekjesbodem. Bak 55 min. in het midden van de oven.

  6. 6

    Laat afkoelen in de vorm en zet dan ten minste 1/2 u. in de koelkast. Doe de rest van de suiker met 1 eetlepel water in een pannetje. Zet op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is en lichtjes karamelliseert. 

  7. 7

    Doe er de hele hazelnoten bij. Schep goed om en zet dan meteen van het vuur, zodat de suiker niet verder karamelliseert.

  8. 8

    Doe het gebak met een uit de vorm op een serveerschaal. Werk af met de lauwe, gekaramelliseerde noten. Serveer meteen, met een mokka of een expresso, of...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.