Recept

Struisvogelrollades met appel en spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een rollade om mee uit te pakken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van ongeveer 6 cm. Spoel de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Vermeng met citroensap. Snipper de sjalot fijn. Maak de spruitjes schoon en kook ze zo' n 12 minuten in kokend water met wat zout. Spoel meteen onder ijskoud water. Laat uitlekken.

  2. 2

    Leg de struisvogellapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze gelijkmatig plat met een vleeshamer. 

  3. 3

    Bestrijk de vleeshapjes met mosterd en beleg een plakje ham. Leg onderaan de lente-uitjes en bestrooi met de helft van de appelblokjes. Rol ze op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en zout. Bak de rollades aan in olie. Voeg de sjalot toe en stoof even mee. Blus de pan met witte wijn. Giet er de bouillon bij en laat op zacht vuur 10 minuten sudderen.

  4. 4

    Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de room en de rest van de appelblokjes toe aan de saus. Laat verder sudderen tot de saus begint te binden. Voeg de mierikswortel toe. Breng op smaak met peper, zout en calvados. Verwarm het vlees in de saus.

  5. 5

    Halveer de spruitjes en stoof ze kort in wat boter. Kruid met zout. Halveer de vleesrolletjes en serveer ze met de saus en de spruitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Struisvogelrollades met appel en spruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!