Gegratineerde schelpjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde schelpjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker schelpje om mee te starten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en de knoflook en duw de teentjes door de pers. Spoel de schelpjes tot het water helder blijft. 

  2. 2

    Kook de schelpen open met de witte wijn in een diepe pan op een hevig vuur. Laat wat afkoelen. Verwijder de bovenste helft van elke schelp. Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Meng de knoflook met het paneermeel en de zachte boter. 

  4. 4

    Schep een lepeltje van het mengsel op elke kokkel. Lepel er een theelepeltje van het gezeefde kookvocht bij. Zet 3 à 5 minuten onder de hete grill. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en de knoflook en duw de teentjes door de pers. Spoel de schelpjes tot het water helder blijft. 

  2. 2

    Kook de schelpen open met de witte wijn in een diepe pan op een hevig vuur. Laat wat afkoelen. Verwijder de bovenste helft van elke schelp. Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Meng de knoflook met het paneermeel en de zachte boter. 

  4. 4

    Schep een lepeltje van het mengsel op elke kokkel. Lepel er een theelepeltje van het gezeefde kookvocht bij. Zet 3 à 5 minuten onder de hete grill. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.