Recept

Bladerdeeg met kabeljauw en courgette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stuk vis in een deegjasje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C.

    Spoel de prei en snij in fijne ringetjes. Spoel de courgette en snij in flinterdunne reepjes. 

  2. 2

    Doe de groentebouillon in een pan en leg er de moten visfilet in. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Schep met een schuimspaan de vis eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Hou het kookvocht bij.

  3. 3

    Smelt de boter in een pan en fruit de courgette en de prei enkele minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe de groenten in een kom en laat afkoelen. Spoel de kervel en hak fijn. Meng door de afkgekoelde groenten. Voeg er 1 eidooier aan toe en schep goed door elkaar.

  4. 4

    Rol het balderdeeg uit en snij het in 2 grote rechthoeken. Leg 1 rechhoek op een vel bakpapier. Verdeel er de moten vis en de groentemengeling over. Dek af met het overgebleven bladerdeeg. Klop de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van het bladerdeeg mee. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Snipper de bieslook fijn. Zeef voor de saus 100 ml bouillon. Giet in een pan en roer er 1 el maïzena door. Voeg de room en de gesnipperde bieslook toe. Laat pruttelen tot de saus gebonden is.

  6. 6

    Haal het bladerdeegpakket uit de oven en snij met een scherp mes in vieren. Verdeel over voorverwarmde borden en werk af met de bieslooksaus en een plukje kervel. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bladerdeeg met kabeljauw en courgette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!