Recept

Ree met schorseneren, spruiten en rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stuk wild voor tijdens de feestdagen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappel en de rode bieten gaar. Snij de truffel fijn. Verwarm de oven voor op 180° C. 

  2. 2

    Kook de spruiten en schorseneren beetgaar, laat schrikken onder koud water. Lepel met een parisienneboortje 25 bolletjes uit de rode biet.

  3. 3

    Plet de aardappel. Meng met broodkruim, de gehakte truffel en truffeljus tot een mooie dikke pasta.

  4. 4

    Bak de reefi let, haal ’m uit de pan en laat rusten. Blus de pan met het bier, wat
    truffeljus en kalfsfond. Laat inkoken tot een gladde saus.

  5. 5

    Verdeel de fijngesneden truffel over het vlees en laat dit kleuren in een voorverwarmde oven van 180° C.

  6. 6

    Bak de schorseneren, spruiten en rode biet kort in boter.

  7. 7

    Snij de reefilet in dikke plakken, schik ze op de borden en leg er de schorseneren, spruiten en bolletjes rode biet rond. Werk af met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ree met schorseneren, spruiten en rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!