Varkensgebraad met peren in witte wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensgebraad met peren in witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk lekker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren. Snipper het pepertje. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. 2

    Meng de wijn met het gesnipperd pepertje en de jeneverbessen. Doe er de kaneel en de suiker bij. 

  3. 3

    Breng aan de kook en laat de peren 15 minuten sudderen in deze stroop. Neem van het vuur. 

  4. 4

    Leg het vlees in een braadslee. Verdeel er wat klontjes boter over. Braad het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. Braad nog 40 minuten op 160° C.

  5. 5

    Schenk het overtollig vet uit de braadslee, doe de perenstroop erin en kruid met peper en zout. Verdeel de peren rond het vlees en laat nog 5 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren. Snipper het pepertje. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. 2

    Meng de wijn met het gesnipperd pepertje en de jeneverbessen. Doe er de kaneel en de suiker bij. 

  3. 3

    Breng aan de kook en laat de peren 15 minuten sudderen in deze stroop. Neem van het vuur. 

  4. 4

    Leg het vlees in een braadslee. Verdeel er wat klontjes boter over. Braad het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. Braad nog 40 minuten op 160° C.

  5. 5

    Schenk het overtollig vet uit de braadslee, doe de perenstroop erin en kruid met peper en zout. Verdeel de peren rond het vlees en laat nog 5 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?