Varkensgebraad met peren in witte wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensgebraad met peren in witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk lekker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren. Snipper het pepertje. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. 2

    Meng de wijn met het gesnipperd pepertje en de jeneverbessen. Doe er de kaneel en de suiker bij. 

  3. 3

    Breng aan de kook en laat de peren 15 minuten sudderen in deze stroop. Neem van het vuur. 

  4. 4

    Leg het vlees in een braadslee. Verdeel er wat klontjes boter over. Braad het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. Braad nog 40 minuten op 160° C.

  5. 5

    Schenk het overtollig vet uit de braadslee, doe de perenstroop erin en kruid met peper en zout. Verdeel de peren rond het vlees en laat nog 5 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren. Snipper het pepertje. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. 2

    Meng de wijn met het gesnipperd pepertje en de jeneverbessen. Doe er de kaneel en de suiker bij. 

  3. 3

    Breng aan de kook en laat de peren 15 minuten sudderen in deze stroop. Neem van het vuur. 

  4. 4

    Leg het vlees in een braadslee. Verdeel er wat klontjes boter over. Braad het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. Braad nog 40 minuten op 160° C.

  5. 5

    Schenk het overtollig vet uit de braadslee, doe de perenstroop erin en kruid met peper en zout. Verdeel de peren rond het vlees en laat nog 5 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.