Varkensfilet in rode wijn
bereiding
-
1
Snij de wortel en de sjalot in stukken. Vermeng wijn, azijn en olie in een diepe kom. Leg er het vlees bij. Voeg er de groenten en de smaakmakers aan toe. Dek af en laat minstens 24 uur marineren.
-
2
Dep het gemarineerde gebraad droog. Braad het rondom aan op vrij hoog vuur, in flink wat boter.
-
3
Blus met een paar eetlepels marinade. Doe er de stukken sjalot en wortel uit de marinade bij. Laat op een matig vuur 35 tot 40 minuten verder garen. Lepel er af en toe wat marinade bij, zodat het niet aanbrandt.
-
4
Kruid het gebraad met peper en zout. Hou het warm onder folie.
-
5
Zeef het braadvocht en doe het, samen met de rest van de gezeefde marinade, weer in de braadpan. Laat tot de helft inkoken.
-
6
Voeg er de bessengelei aan toe. Roer goed glad. Laat nog even doorwarmen en kruid naar smaak.
-
7
Snij het gebraad in plakken. Lepel er de saus bij.
-
8
Serveer met in boter gebakken appelschijftjes en aardappelblokjes.
Voorbereiding