Pittig visstoofpotje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittig visstoofpotje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit de zee met een pikant randje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de chorizo en snij de worst in plakjes.

    Pel en snipper de uien en de knoflook.

    Snij de paprika in reepjes.

  2. 2

    Bak de chorizo in 2 el olijfolie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Hou het vet in de pan. Stoof de ui en knoflook glazig in het vet van de chorizo. Doe de paprika erbij. Bestrooi met paprikapoeder en saffraan, en bak even mee. Blus met de wijn en de visfond.

  3. 3

    Voeg er de kikkererwten en tomaten aan toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en doe de gebakken chorizo bij in de pan.

  4. 4

    Snij de kabeljauw in hapklare stukken en doe ze samen met de gamba's bij het stoofpotje. Laat 5 minuten sudderen, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de chorizo en snij de worst in plakjes.

    Pel en snipper de uien en de knoflook.

    Snij de paprika in reepjes.

  2. 2

    Bak de chorizo in 2 el olijfolie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Hou het vet in de pan. Stoof de ui en knoflook glazig in het vet van de chorizo. Doe de paprika erbij. Bestrooi met paprikapoeder en saffraan, en bak even mee. Blus met de wijn en de visfond.

  3. 3

    Voeg er de kikkererwten en tomaten aan toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en doe de gebakken chorizo bij in de pan.

  4. 4

    Snij de kabeljauw in hapklare stukken en doe ze samen met de gamba's bij het stoofpotje. Laat 5 minuten sudderen, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.