Chocolademousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker die iedereen wel lust

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de chocolade grof. Laat hem, in een warm waterbad of de magnetron, smelten. Vermeng met de cognac en de espresso. Roer goed glad.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker. 

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

  4. 4

    Vermeng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.

  5. 5

    Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat, afgedekt, minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Werk net voor het opdienen af met de chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de chocolade grof. Laat hem, in een warm waterbad of de magnetron, smelten. Vermeng met de cognac en de espresso. Roer goed glad.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker. 

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

  4. 4

    Vermeng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.

  5. 5

    Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat, afgedekt, minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Werk net voor het opdienen af met de chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.