Recept

Koek met chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker en crunchy

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 ° C.

  2. 2

    Kneed een homogeen deeg met de bloem, de suiker, het ei en de boter. 

  3. 3

    Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 10 x 25 cm. Leg het op bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork de deegbodem hier en daar in.

  4. 4

    Bak de doek 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Haal het bakpapier van de koek.

  5. 5

    Breek de chocolade in stukjes. Doe ze bij de room. 

  6. 6

    Verwarm op een matig vuur, tot de chocolade volledig gesmolten is. Doe er de amandellikeur bij. Roer glad. Voeg er de pistaches aan toe.

  7. 7

    Leg de afgekoelde koek op bakpapier in het bakblik. Maak met vier repen karton de rand van het bakblik drie tot vier centimeter hoger.

  8. 8

    Schep de chocolademousse in de vorm. Strijk de bovenkant mooi glad. 

  9. 9

    Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer in plakken.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koek met chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!