Sinaasmuffins met chocoladepastilles
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sinaasmuffins met chocoladepastilles

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De combinatie van zuur en zoet maakt van dit recept een topper

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Vermeng de bloem met de sinaasappelschil. Klop het ei los met de suiker. 

  3. 3

    Voeg er de maïsolie, het sinaasappelsap en de botermelk aan toe. Roer goed glad. Strooi er hetbloemmengsel bij en klop tot een stevig glad beslag.

  4. 4

    Lepel er de chocoladepastilles bij.

  5. 5

    Zet de papieren kuipjes in de muffinvormpjes. Vul ze met het beslag.

  6. 6

    Boen de sinaasappel goed schoon, snij hem in plakjes. Leg op elke muffin een vierde plakje sinaasappel.

  7. 7

    Bak 30 minuten in het midden van de oven. 

  8. 8

    Laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes en dan verder, in de papieren kuipjes, op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Vermeng de bloem met de sinaasappelschil. Klop het ei los met de suiker. 

  3. 3

    Voeg er de maïsolie, het sinaasappelsap en de botermelk aan toe. Roer goed glad. Strooi er hetbloemmengsel bij en klop tot een stevig glad beslag.

  4. 4

    Lepel er de chocoladepastilles bij.

  5. 5

    Zet de papieren kuipjes in de muffinvormpjes. Vul ze met het beslag.

  6. 6

    Boen de sinaasappel goed schoon, snij hem in plakjes. Leg op elke muffin een vierde plakje sinaasappel.

  7. 7

    Bak 30 minuten in het midden van de oven. 

  8. 8

    Laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes en dan verder, in de papieren kuipjes, op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.