Portugese crème karamel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Portugese crème karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor echte zoetebekken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven op 180° C.

  2. 2

    Verwarm het water en de bruine suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker opgelost is.

  3. 3

    Zet het vuur iets hoger en breng het mengsel aan de kook. Laat de siroop in 6 minuten inkoken en schenk in een springvorm van 20 cm.

  4. 4

    Mix de eieren, eierdooiers en de suiker tot een romig mengsel.

  5. 5

    Breng de melk aan de kook, klop de hete melk geleidelijk door het eimengsel. Schenk in de springvorm.

  6. 6

    Zet de vorm in de braadslee, giet er kokend water in tot halverwege de braadslee en zet 1 uur in de oven.

  7. 7

    Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast.

  8. 8

    Stort op een bord en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven op 180° C.

  2. 2

    Verwarm het water en de bruine suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker opgelost is.

  3. 3

    Zet het vuur iets hoger en breng het mengsel aan de kook. Laat de siroop in 6 minuten inkoken en schenk in een springvorm van 20 cm.

  4. 4

    Mix de eieren, eierdooiers en de suiker tot een romig mengsel.

  5. 5

    Breng de melk aan de kook, klop de hete melk geleidelijk door het eimengsel. Schenk in de springvorm.

  6. 6

    Zet de vorm in de braadslee, giet er kokend water in tot halverwege de braadslee en zet 1 uur in de oven.

  7. 7

    Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast.

  8. 8

    Stort op een bord en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.