Recept

Chocoladecake met amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cake voor echte lekkerbekken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de chocolade in stukjes.

  2. 2

    Vet de tulbandvorm goed in en bestrooi de bodem en de zijkanten lichtjes met bloem. Zet hem in de koelkast.

  3. 3

    Roer de boter schuimig met een snuifje zout, de suiker en de vanillesuiker. Voeg er, een voor een, de eieren aan toe. Roer telkens glad. Doe er de sinaasappelschil bij.

  4. 4

    Vermeng de bloem met het cacaopoeder en het amandelpoeder. 

  5. 5

    Zeef het mengsel beetje bij beetje boven de eieren. Leng telkens aan met een straaltje lauwe melk.

  6. 6

    Schep het beslag in de vorm. Bak 60 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.

  7. 7

    Laat de chocoladestukjes smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Doe er de boter bij en roer glad. 

  8. 8

    Lepel het chocoladeglazuur over de cake. Werk af met amandelschilfers en chocoladekrullen. Laat volledig afkoelen en opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladecake met amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!