Kramiek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kramiek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kramiek eet je met echte boerenboter en warme chocolademelk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de rozijntjes weken in lauw water.

  2. 2

    Zeef de bloem in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de helft van de lauwe melk.

  3. 3

    Schenk het gistpapje in het bloemkuiltje. Schep wat bloem over het gistpapje. Kneed met de vingertoppen tot een glad mengseltje. Schep er weer wat bloem over. Laat op kamertemperatuur staan tot het bloemlaagje 'breekt' (doordat het gistmengsel rijst).

  4. 4

    Roer twee eieren los. Doe de eieren, het zout en de fijne suiker bij de bloem. Schenk er in een straaltje de rest van de melk bij. Kneed met de handen tot een glad en elastisch deeg.

  5. 5

    Vermeng met de stukjes zachte boter en kneed goed door tot de boter gesmolten is. Voeg er de rozijntjes en de suikerparels aan toe.

  6. 6

    Leg het broodje in een ingevette bakvorm. Laat het, afgedekt, rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  7. 7

    Klop het derde ei los met 1 eetlepel water. Bestrijk er het broodje mee.

  8. 8

    Bak het eerst 15 minuten op 250°C en verder nog 30 minuten op 200°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de rozijntjes weken in lauw water.

  2. 2

    Zeef de bloem in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de helft van de lauwe melk.

  3. 3

    Schenk het gistpapje in het bloemkuiltje. Schep wat bloem over het gistpapje. Kneed met de vingertoppen tot een glad mengseltje. Schep er weer wat bloem over. Laat op kamertemperatuur staan tot het bloemlaagje 'breekt' (doordat het gistmengsel rijst).

  4. 4

    Roer twee eieren los. Doe de eieren, het zout en de fijne suiker bij de bloem. Schenk er in een straaltje de rest van de melk bij. Kneed met de handen tot een glad en elastisch deeg.

  5. 5

    Vermeng met de stukjes zachte boter en kneed goed door tot de boter gesmolten is. Voeg er de rozijntjes en de suikerparels aan toe.

  6. 6

    Leg het broodje in een ingevette bakvorm. Laat het, afgedekt, rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  7. 7

    Klop het derde ei los met 1 eetlepel water. Bestrijk er het broodje mee.

  8. 8

    Bak het eerst 15 minuten op 250°C en verder nog 30 minuten op 200°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.