Gegrilde kip met walnoten en pastasalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde kip met walnoten en pastasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien voor de marinade. Doe ze samen met het gember-, komijn- en kaneelpoeder, peper en zout, het citroensap en de olijfolie in een grote kom. Leg er de stukken kip in en laat minstens 1 uur - het liefst een nacht - marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken kip in een ovenschaal en giet er de marinade over. Bak 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Spoel de rucola, radijzen, peterselie en munt. Halveer de abrikozen en radijzen. Hak de peterselie en munt fijn. Meng de pasta met de abrikozen, radijzen, gahakte kruiden, rucola en pompoenpitten. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Hak de walnoten grof. Meng de gehakte noten met de honing en 4 eetlepels water. Lepel over de kip en bak nog 5 à 10 minuten verder, tot de notenlaag goudbruin en krokant is. Serveer de kip met de pastasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien voor de marinade. Doe ze samen met het gember-, komijn- en kaneelpoeder, peper en zout, het citroensap en de olijfolie in een grote kom. Leg er de stukken kip in en laat minstens 1 uur - het liefst een nacht - marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken kip in een ovenschaal en giet er de marinade over. Bak 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Spoel de rucola, radijzen, peterselie en munt. Halveer de abrikozen en radijzen. Hak de peterselie en munt fijn. Meng de pasta met de abrikozen, radijzen, gahakte kruiden, rucola en pompoenpitten. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Hak de walnoten grof. Meng de gehakte noten met de honing en 4 eetlepels water. Lepel over de kip en bak nog 5 à 10 minuten verder, tot de notenlaag goudbruin en krokant is. Serveer de kip met de pastasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.