Recept

Pizza verde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem, gist, zout en olie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Breek het harde uiteinde van de asperges en stoom ze, in ongeveer 5 minuten, beetgaar. Snij de paprika in blokjes.

  3. 3

    Maak de pesto: doe de blaadjes van het basilicum in een maatbeker of blender. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en doe ze erbij. Doe er ook de parmezaan en de knoflook bij. Mix goed fijn en giet er in een straaltje de olijfolie bij, tot de pesto de gewenste dikte heeft.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot individuele pizza’s. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Meng de pesto met de roomkaas en bestrijk er de pizzabodems mee. Beleg met groene asperges, ansjovisfilets, blokjes groene paprika en kappertjes. Verkruimel er de feta over.

  5. 5

    Bak de pizza’s 10 à 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza verde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!