Spareribs met gegrild abrikozenspiesje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spareribs met gegrild abrikozenspiesje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kruid de spareribs met peper en zout. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze in ± 25 minuten aan beide kanten goudbruin op de barbecue.

  2. 2

    Halveer de slaharten. Omwikkel elke helft met een plakje spek.

  3. 3

    Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg op elke abrikooshelft een blaadje salie en omwikkel met een plakje ontbijtspek. Prik ze per 3 op een spiesje.

  4. 4

    Klop het citroensap los met de honing en de mosterd, en voeg 4 eetlepels olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Bestrijk de spiesjes en de slahartjes met de marinade. Gril ze in 8 à 10 minuten mee goudbruin op de grill.

  5. 5

    Snij de spareribs in stukken en serveer met de gegrilde sla en een abrikozenspiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de spareribs met peper en zout. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze in ± 25 minuten aan beide kanten goudbruin op de barbecue.

  2. 2

    Halveer de slaharten. Omwikkel elke helft met een plakje spek.

  3. 3

    Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg op elke abrikooshelft een blaadje salie en omwikkel met een plakje ontbijtspek. Prik ze per 3 op een spiesje.

  4. 4

    Klop het citroensap los met de honing en de mosterd, en voeg 4 eetlepels olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Bestrijk de spiesjes en de slahartjes met de marinade. Gril ze in 8 à 10 minuten mee goudbruin op de grill.

  5. 5

    Snij de spareribs in stukken en serveer met de gegrilde sla en een abrikozenspiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.