Spareribs met gegrild abrikozenspiesje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spareribs met gegrild abrikozenspiesje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kruid de spareribs met peper en zout. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze in ± 25 minuten aan beide kanten goudbruin op de barbecue.

  2. 2

    Halveer de slaharten. Omwikkel elke helft met een plakje spek.

  3. 3

    Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg op elke abrikooshelft een blaadje salie en omwikkel met een plakje ontbijtspek. Prik ze per 3 op een spiesje.

  4. 4

    Klop het citroensap los met de honing en de mosterd, en voeg 4 eetlepels olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Bestrijk de spiesjes en de slahartjes met de marinade. Gril ze in 8 à 10 minuten mee goudbruin op de grill.

  5. 5

    Snij de spareribs in stukken en serveer met de gegrilde sla en een abrikozenspiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de spareribs met peper en zout. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze in ± 25 minuten aan beide kanten goudbruin op de barbecue.

  2. 2

    Halveer de slaharten. Omwikkel elke helft met een plakje spek.

  3. 3

    Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg op elke abrikooshelft een blaadje salie en omwikkel met een plakje ontbijtspek. Prik ze per 3 op een spiesje.

  4. 4

    Klop het citroensap los met de honing en de mosterd, en voeg 4 eetlepels olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Bestrijk de spiesjes en de slahartjes met de marinade. Gril ze in 8 à 10 minuten mee goudbruin op de grill.

  5. 5

    Snij de spareribs in stukken en serveer met de gegrilde sla en een abrikozenspiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!