Recept

Spinazieflappen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Maak de spinazie schoon, spoel en laat uitlekken. Laat de ricotta uitlekken.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een wok (of een grote pan). Roerbak de knoflook kort glazig. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken en druk het overtollige vocht uit de spinazie.

  3. 3

    Meng in een kom de spinazie met de munt, de ricotta en het ei. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Spreid de bladerdeegvellen open op een werkvlak. Schep in het midden wat spinazievulling. Vouw dicht tot driehoekjes. Druk de randen stevig aan, zodat de koekjes mooi dicht zijn. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat

  6. 6

    Klop de eidooier los met de melk. Kwast er de driehoekjes mee in. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudgeel en krokant in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazieflappen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!