• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pappardelle met groene asperges en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon. Dop de tuinbonen. Snij de courgette in lange linten. Dit lukt het beste met een mandoline.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel de prosciutto rond de asperges. Leg ze op een ovenschaal. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie over. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Kook de pappardelle gaar in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de tuinbonen kort in gezouten water.

  4. 4

    Maak de pesto. Doe de munt- en basilicumblaadjes in een blender. Voeg de amandelpoeder, geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie toe. Mix tot een pasta en voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bak de courgettelinten met de knoflook in wat olijfolie. Laat de tuinbonen kort meebakken, samen met de amandelschilfers. Meng de pasta en de pesto erdoor. Werk af met de gegrilde asperges en parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon. Dop de tuinbonen. Snij de courgette in lange linten. Dit lukt het beste met een mandoline.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel de prosciutto rond de asperges. Leg ze op een ovenschaal. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie over. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Kook de pappardelle gaar in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de tuinbonen kort in gezouten water.

  4. 4

    Maak de pesto. Doe de munt- en basilicumblaadjes in een blender. Voeg de amandelpoeder, geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie toe. Mix tot een pasta en voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bak de courgettelinten met de knoflook in wat olijfolie. Laat de tuinbonen kort meebakken, samen met de amandelschilfers. Meng de pasta en de pesto erdoor. Werk af met de gegrilde asperges en parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.