Chocolade frambozenkoek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Strooi er de suiker bij en blijf kloppen tot her eiwit glanst en in pieken rechtop blijft staan.
-
3
Klop de dooiers los en vermeng ze met de eiwitsneeuw.
-
4
Vermeng de bloem, het bakpoeder en en het cacaopoeder. Zeef het mengsel boven de eiermassa. Schep om tot een mooi glad is. Voeg er het amandelpoeder aan toe.
-
5
Leg een groot vel bakpapier in de springvorm. Bestrijk het met boter. Schep er het beslag in.
-
6
Bak de koek 15 minuten in het midden van de oven. Laat even afkoelen in de vorm. Ontvorm en laat minstens 3 uur afkoelen op een rooster.
-
7
Snij de afgekoelde koek horizontaal doormidden. Besprenkel de snijkanten van beide helften met de chocoladelikeur.
-
8
Bestrijk de onderste helft met de frambozenconfituur en zet de bovenste helft er weer op. Druk lichtjes aan.
-
9
Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron.
-
10
Zet de koek op een rooster, met daaronder een groot bord. Lepel er de gesmolten chocolade over. Strijk mooi glad met een spatelmes. Werk bovenop en langs de rand meteen af met chocoladeschilfers. Laat een kwartiertje opstijven. Bestrooi met gezeefde bloemsuiker net voor het serveren.
Voorbereiding