Konijnenrug met cantharellen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Konijnenrug met cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal op een koude herfstdag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de sjalotjes maar laat ze heel. Borstel de cantharellen goed schoon en hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Kruid de konijnenrug met peper en zout en leg 'm in een braadschotel. 

  3. 3

    Leg de sjalotjes rond het konijn. Bedruppel met olijfolie en bak 15 à 20 minuten in de oven. 

  4. 4

    Overgiet met de fond, verlaag de oventemperatuur naar 160° C en laat nog 35 à 45 minuten verder garen. Overgiet het vlees geregeld met het braadvocht. 

  5. 5

    Bak 5 minuten voor het serveren de cantharellen in een pan met boter. Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. 

  6. 6

    Serveer het konijn met de cantharellen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de sjalotjes maar laat ze heel. Borstel de cantharellen goed schoon en hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Kruid de konijnenrug met peper en zout en leg 'm in een braadschotel. 

  3. 3

    Leg de sjalotjes rond het konijn. Bedruppel met olijfolie en bak 15 à 20 minuten in de oven. 

  4. 4

    Overgiet met de fond, verlaag de oventemperatuur naar 160° C en laat nog 35 à 45 minuten verder garen. Overgiet het vlees geregeld met het braadvocht. 

  5. 5

    Bak 5 minuten voor het serveren de cantharellen in een pan met boter. Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. 

  6. 6

    Serveer het konijn met de cantharellen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.