Recept

Hondshaai in sjalotjessaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

..

bereiding
  1. 1

    Snij het witloof in de lengte in fijne repen. Snipper de sjalotjes fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Rasp de gember.

  2. 2

    Verhit 2 el olijfolie in een wokpan. Fruit het witloof aan met de sinaasappelrasp en de gember. Roerbak verder. Blus met het sinaasappelsap, voeg de honing en sojasaus toe. Roerbak verder tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper.

  3. 3

    Dep de hondshaai droog en bak ze langs beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat zacht worden. Blus de pan met wat water en breng verder op smaak met sojasaus en peper.

  4. 4

    Leg een bedje witloof op een bord met daarop de hondshaai. Werk af met de sjalotjessaus, wilde rijst en wat koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hondshaai in sjalotjessaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!