Varkensgebraad in de oven

  • 165 min
  • Makkelijk
  • Iets duurder
  • Europees
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 220° C. Snij de wortelen, pastinaak en de aardappelen in stukken. Hak de knoflook en de uien grof. Snij de prei in ringetjes. Snij de wortelen voor de garnituur in plakjes. 

  2. Wrijf de droge kruiden met 1 kl zeezout fijn in de vijzel. Wrijf er het gebraad mee in.

  3. Zet het vlees met de groenten 15 minuten in een ingevette schaal in de oven. Overgiet met bouillon en braad 30 minuten. Temper tot 160° C en laat nog 1 uur verder garen.

  4. Stoof alle groenten voor de garnituur zachtjes gaar in een pan met de boter.

  5. Voeg de laatste 30 minuten de verse kruiden toe. Haal het gebraad uit de oven. Zeef het braadvocht. Serveer het met de groenten en de saus.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Varkensgebraad met peren in witte wijn

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevuld varkensgebraadje

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Varkensgebraad met cider en appeltjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gevuld varkensgebraad