Zeebaars met asperges en avocadopuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeebaars met asperges en avocadopuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak vooraf de jalapenodressing en snij de lente-ui in sliertjes. 

  2. 2

    Schil de avocado's, verwijder de steen. Doe het vruchtvlees met 2 el limoensap in een blender en mix tot een puree. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Hak de pepertjes fijn, zonder de zaadjes. Je hebt 2 el nodig. Meng ze het overige limoensap en 2 el olijfolie.

  4. 4

    Snij de lente-uien in sliertjes, leg ze in ijswater zodat ze mooi krullen.

  5. 5

    Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Bestrijk de vis en de asperges met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Bak de asperges 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de vis 3 minuten op de velkant, draai om en laat nog 1 à 2 minuten verder garen.

  6. 6

    Verdeel de asperges over voorverwarmde borden. Leg er een stukje vis op, lepel er de jalapenodressing over en werk af met sliertjes lente-ui. Geef er in een apart potje de avocadopuree bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak vooraf de jalapenodressing en snij de lente-ui in sliertjes. 

  2. 2

    Schil de avocado's, verwijder de steen. Doe het vruchtvlees met 2 el limoensap in een blender en mix tot een puree. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Hak de pepertjes fijn, zonder de zaadjes. Je hebt 2 el nodig. Meng ze het overige limoensap en 2 el olijfolie.

  4. 4

    Snij de lente-uien in sliertjes, leg ze in ijswater zodat ze mooi krullen.

  5. 5

    Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Bestrijk de vis en de asperges met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Bak de asperges 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de vis 3 minuten op de velkant, draai om en laat nog 1 à 2 minuten verder garen.

  6. 6

    Verdeel de asperges over voorverwarmde borden. Leg er een stukje vis op, lepel er de jalapenodressing over en werk af met sliertjes lente-ui. Geef er in een apart potje de avocadopuree bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.