Recept

Zeebaars in druivenblad met kappertjes en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Soms zijn zeebaarzen enkel in groter formaat te verkrijgen. Reken dan op één vis voor twee personen. Serveer je de vis als voorgerecht? Dan is een halve vis per persoon sowieso genoeg."

bereiding
  1. 1

    Verwijder de kop, de staart en de graten van de zeebaarzen en laat de filets aan de staart aan elkaar zitten. Maak 4 inkervingen in het vel aan beide kanten. Pers het sap van 1 citroen. Snij de andere citroen in partjes. Hak de kappertjes fijn.

  2. 2

    Meng de olie met het citroensap, de kappertjes en de fijngehakte kruiden. Borstel de vissen aan de binnen- en buitenkant in met dit mengsel. Leg 1 takje tijm in iedere vis en verpak elke vis in 5 elkaar overlappende druivenbladeren. Ze moeten helemaal bedekt zijn. Bind ze vast met (geweekt) keukentouw.

  3. 3

    Leg de vissen op het ingevette rooster van de gloeiende barbecue en dek ze af met een BBQ-deksel of aluminiumfolie. Draai de vissen na 3 minuten om en herhaal dat tot ze ongeveer 10-12 minuten op de BBQ gelegen hebben. Serveer ze met de partjes citroen. Lekker met aardappelen in de schil of een venkelsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars in druivenblad met kappertjes en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!