Recept

Omgekeerd rolgebak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker wit-schuimig. Zeef de bloem en spatel ze door het deeg. Stort het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de biscuit ! min. in de oven. Draai de biscuit om op een keukenhanddoek of bakpapier en laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de pistachepasta. Hak de pistachenoten fijn in de keukenmachine toe. Leng aan met druivenpitolie tot je een dikke smeerbare pasta krijgt.

  3. 3

    Maak de chocoladeroom. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom stijf en spatel de gesmolten chocolade erdoor. Laat even afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Snij de biscuit in drie repen. Rol de eerste reep op in een vochtige handdoek en ontrol. Spatel een laag pistachepasta over de reep, rol ze opnieuw stevig op met de handdoek en druk goed aan. Doe hetzelfde met de tweede reep, maar rol die rond de eerste reep. Doe hetzelfde met de derde reep, maar rol die rond het geheel. Als je nog pistachepasta over hebt, kun je die voorzichtig door de chocoladeroom spatelen.

  5. 5

    Zet het geheel op een taartschotel en smeer de taart in met de chocoladeroom. Kleur de witte rolfondant met de voedingskleurstof en kneed goed door. Rol uit tot een grote cirkel van 2 mm dik. Snij er een cirkel uit die groot genoeg is om de taart te bedekken en leg de rolfondant over de taart. Snij de overtollige fondant aan de bodem weg met een mes. Zet 1 pistachenoot in het midden van de taart en strooi de rest errond.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Omgekeerd rolgebak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!