Recept

Kaneeltwists

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in de koude melk. Voeg de bloem, de suiker, het zout en het ei toe en meng goed. Kneed met een deeghaak 3 min. Vorm een rechthoek van het deeg en laat 2 min. rusten. Rol het deeg uit tot een dikte van 7 mm.

  2. 2

    Leg de boter op een stuk bakpapier en duw plat tot een rechthoek van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel de boter op 2/3 van het deeg. Plooi het stukje deeg zonder boter dicht en plooi de helft van het ingeboterde deel erboven. Draai het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit tot een dikte van 7 mm. Plooi het zoals de eerste keer. Draai opnieuw een kwartslag en plooi het nog eens. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

  3. 3

    Maak de kaneelpasta. Meng alle ingrediënten tot een gladde massa.

  4. 4

    Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1 cm dik. Besmeer met de kaneelpasta en snij het in repen van ongeveer 2 cm breed. Plooi de repen in twee, draai ze tot een twist en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de twists met het losgeklopte eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes. Laat 40 tot 50 min. rijzen.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 185°C. Verhoog de temperatuur tot 220°C en bak de twists 15 à 20 min. in de oven. Maak intussen een glazuur van de bloemsuiker met een beetje water en het kaneelpoeder. Haal de twists uit de oven, lepel er wat glazuur op en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaneeltwists

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!