Recept

Taartje met mandjeskaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker hartig toetje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Laat de mandjeskaas goed uitlekken in een vergiet. Splits de eieren. Weeg 60 g eiwit af en doe dat in een ruime mengkom. Resterend eiwit kun je invriezen.

  2. 2

    Doe de rozijnen met 3 el water en de rum in een pannetje en breng aan de kook. Laat het vocht verdampen en hou de rozijnen apart.

  3. 3

    Doe de eidooiers in een andere mengkom en klop ze met de poedersuiker tot een dikke, witte massa. Doe er beetje bij beetje het maïszetmeel en de gezeefde bloem bij  en vervolgens de melk. Meng goed. Roer er dan de mandjeskaas en de geraspte citroenschil door en klop tot een glad beslag. Schep er de rozijnen door.

  4. 4

    Druk met een kommetje vier cirkels uit het kruimeldeeg en prik ze in met een vork. Leg het deeg in vier muffinvormpjes.

  5. 5

    Klop de 60 g eiwit goed stijf en spatel ze door het beslag met de rozijnen. Giet de vulling in de vormpjes en bak 40 à 45 minuten onderaan in de warme oven. 

  6. 6

    Haal de taartjes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen alvorens te ontvormen op een rooster. Serveer ze lauw of koud, bestrooid met wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartje met mandjeskaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!