Recept

Kipjambalaya met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heel bijzonder kipgerechtje dat ook bij kinderen in de smaak valt.

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in hapklare stukken en de chorizo in plakjes. Snij de paprika’s, selder en ui grof. Snipper de chilipeper en knoflook fijn. Bak de chorizo, de kip en de schoongemaakte scampi in wat olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout. Als alles gekleurd en gebakken is, haal je het uit de pan. Zet even in de koelkast.

  2. 2

    Roerbak met wat extra olijfolie de grofgesneden groenten, chili en knoflook. Blus met de kippenbouillon en voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de rijst toe en roer goed om. Laat 15 minuten sudderen onder deksel.

  3. 3

    Voeg de kip, chorizo en scampi toe en laat alles verder garen gedurende ongeveer 10 minuten. Snijd de abrikozen in stukken en hak de peterselie fijn. Voeg toe, roer om en serveer meteen. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipjambalaya met abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!