Recept

Avocadomousse met fruitsalsa

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Recept van Amuse Rouge

bereiding
 1. 1

  Was en schil de paprika – ik was mijn paprika’s eerst altijd omdat je toch nooit alle schil eraf krijgt – en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in hele fijne blokjes en doe die in een kommetje.

 2. 2

  Schil de mango, snijd ook die in fijne blokjes en doe die bij in het kommetje.

 3. 3

  Haal de schil van een kwart galiameloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in blokjes die ongeveer even groot zijn als de rest. Ook de meloen mag bij in het kommetje, samen met twee eetlepels olijfolie en het sap van ½ limoen. Roer alles onder elkaar.

 4. 4

  Nu nog de avocadomousse. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, snijd elke helft nog eens in twee en trek de schil met je handen van de kwartjes. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in je blender, lepel de Griekse yoghurt erbij, samen met twee eetlepels olijfolie, het sap van ½ limoen, een klein snuifje cayennepeper (opgepast, dat is echt pikant!) en wat zout. Blend het geheel tot een smeuïge mousse.

 5. 5

  Lepel de avocadomousse in een glaasje en schep er wat salsa bij. Werk eventueel af met wat extra cayennepeper en de zeste van een (gewassen!) limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Avocadomousse met fruitsalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!