Biscuit met chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Biscuit met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten luchtig in een keukenrobot. Meng er de gezeefde bloem, de cacao en het maïszetmeel door. Meng de azijn met het bakpoeder tot een schuimig papje en meng het door het beslag.

  2. 2

    Leg bakpapier in een springvorm en vet de zijkanten goed in. Bestuif met bloem. Doe het beslag in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Verwarm voor de afwerking de room en haal de pan van het vuur. Smelt er de chocolade en de boter in. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Warm de suiker op met 50 ml water. Roer er de confituur en oranjebloesemwater door.

  4. 4

    Haal de biscuit uit de oven. Laat volledig afkoelen. Snij de biscuit doormidden. Verdeel de confituur over de onderste helft en leg er de bovenkant op. Bestrijk de biscuit met het chocoladeglazuur. Je kunt de taart eventueel nog versieren met zachte abrikozen, suikerparels en chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten luchtig in een keukenrobot. Meng er de gezeefde bloem, de cacao en het maïszetmeel door. Meng de azijn met het bakpoeder tot een schuimig papje en meng het door het beslag.

  2. 2

    Leg bakpapier in een springvorm en vet de zijkanten goed in. Bestuif met bloem. Doe het beslag in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Verwarm voor de afwerking de room en haal de pan van het vuur. Smelt er de chocolade en de boter in. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Warm de suiker op met 50 ml water. Roer er de confituur en oranjebloesemwater door.

  4. 4

    Haal de biscuit uit de oven. Laat volledig afkoelen. Snij de biscuit doormidden. Verdeel de confituur over de onderste helft en leg er de bovenkant op. Bestrijk de biscuit met het chocoladeglazuur. Je kunt de taart eventueel nog versieren met zachte abrikozen, suikerparels en chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.