Recept

Bananen-kokostaartjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

   

  Maak het soezenbeslag. Smelt de boter met 1 kl water. Voeg de bloem toe en roer droog het beslag naar koekjes ruikt. Doe het beslag in een glazen kom en voeg één voor één de eieren toe. Meng goed. Voeg een snuifje zout toe.

 2. 2

   

  Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Voeg de vanillezaadjes samen met de helft van de suiker bij de helft van de melk en warm op.

 3. 3

   

  Mix in de blender twee bananen door de rest van de melk samen met het puddingpoeder. Voeg het mengsel bij de warme melk. Breng tot aan het kookpunt en laat indikken. Laat afkoelen.

 4. 4

   

  Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter de bakvormpjes, bekleed ze met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork. Meng het soezendeeg met de helft van de bananenpudding. Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het beslag over de met bladerdeeg beklede bakvormpjes. Meng 1 eiwit met de andere helft van de suiker en de amandelschilfers en bestrijk er de beslag mee. Bak 20 minuten.

 5. 5

   

  Ontvorm de taartjes en laat ze afkoelen op een rooster. Snij ze nadien door met een gekarteld mes. Meng de rest van de bananenpudding met een scheutje Pisang. Maak de kokosnoot open, laat het kokoswater weglopen en haal het vruchtvlees eruit. Snij de overige banaan en de kokos in schijfjes.

 6. 6

  Lepel wat pudding op de onderkant van de taartjes en beleg met schijfjes banaan en kokos en lepel er opnieuw wat pudding over. Leg de bovenkant van de taartjes er weer op en werk af met nog een toefje pudding, wat banaan en kokos.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananen-kokostaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!