Recept

Quiche met broccoli en kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterse groentetaart!

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met het zout en maak in het midden een kuiltje. Snij de boter in blokjes en doe ze rond het kuiltje. Breek in het midden het ei, voeg 2 el water toe en hak met twee messen door elkaar, tot je een kruimelige massa krijgt. Kneed dan met de hand kort verder tot een samenhangend deeg - voeg indien nodig nog wat water toe. Vorm een bal, duw die plat op een bord en dek af met vershoudfolie. Zet minstens een halfuur in de koelkast.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken. Snij de lente-uien in ringen, pel en hak de knoflook.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 taartvormpjes met 15cm diameter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed er de vormpjes mee. Rol overtollig deeg af met een deegroller. Duw de randen van het deeg met je duim een beetje omhoog, zodat ze enkele millimeters boven het vormpje uitkomen.

  4. 4

    Meng de roomkaas met de eieren, de room en de helft van de parmezaan. Roer goed glad. Doe er de knoflook, broccoli en lente-ui bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de vulling over de vormpjes en bestrooi ze met de rest van de parmezaan. Bak de quiches in de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met broccoli en kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!