Recept

Fazant met witloof, aardpeer en cranberrysaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en de aardpeer en snij in gelijke stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze door een passe-vite. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 4 eidooiers toe en schep goed om. Schep in een spuitzak. Spuit mooie toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Kruid de fazant met peper en zout en schroei rondom dicht in een beetje boter. Leg in een braadslede en besprenkel met olijfolie, voeg tijm en rozemarijn toe. Schuif 30 minuten in de oven besprenkel regelmatig.

  3. 3

    Neem de fazant uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij in stukken. Hou het braadvocht apart voor de saus.

  4. 4

    Maak het witloof schoon en halveer. Verhit boter in een pan en stoof het witloof afgedekt gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje. Bestrooi met suiker en draai het witloof regelmatig om.

  5. 5

    Verwarm de cranberrycompote, samen met de confituur en de kaneel. Neem van het vuur en voeg al roerend de room toe. Voeg het braadvocht van de fazant toe. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de fazant met het gestoofd witloof en enkele aardappel-aardpeertoefjes. Lepel er de cranberrysaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fazant met witloof, aardpeer en cranberrysaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!