Hertenragout met rode wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hertenragout met rode wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestgerecht met een krachtige smaak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snij het stoofvlees in blokjes. Verwarm de oven voor op 160° C.

  2. 2

    Bak de vleesblokjes goudbruin in een klontje boter. 

  3. 3

    Haal het vlees uit de pan en stoof de gesneden groenten in hetzelfde bakvet aan. Blus met jenever. Bestrooi met bloem en giet er de wijn over. Laat warm worden en roer goed. 

  4. 4

    Doe er het vlees weer bij en vul eventueel aan met water zodat het vlees net onderstaat. Voeg er de kruiden aan toe en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Zet de ragout dan 2 uur met het deksel op de pan in een voorverwarmde oven van 160° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snij het stoofvlees in blokjes. Verwarm de oven voor op 160° C.

  2. 2

    Bak de vleesblokjes goudbruin in een klontje boter. 

  3. 3

    Haal het vlees uit de pan en stoof de gesneden groenten in hetzelfde bakvet aan. Blus met jenever. Bestrooi met bloem en giet er de wijn over. Laat warm worden en roer goed. 

  4. 4

    Doe er het vlees weer bij en vul eventueel aan met water zodat het vlees net onderstaat. Voeg er de kruiden aan toe en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Zet de ragout dan 2 uur met het deksel op de pan in een voorverwarmde oven van 160° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.