Hamkroketjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hamkroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Voeg de fijngesnipperde gedroogde ham toe en blus met de sherry. Laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Smelt de boter. Doe er de bloem bij. Roer 3 tot 4 minuten. Roer de warme melk erdoor. Laat op zacht vuur indikken, roer geregeld. Doe er de ham en de peterselie bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Strijk 2 cm dik uit op een met plasticfolie bedekte schaal. Zet 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Rol er kroketjes van. Wentel in bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel.

  5. 5

    Bak 3 tot 4 minuten in de frituurpan op 180°C. Serveer met gefrituurde peterselie en partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Voeg de fijngesnipperde gedroogde ham toe en blus met de sherry. Laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Smelt de boter. Doe er de bloem bij. Roer 3 tot 4 minuten. Roer de warme melk erdoor. Laat op zacht vuur indikken, roer geregeld. Doe er de ham en de peterselie bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Strijk 2 cm dik uit op een met plasticfolie bedekte schaal. Zet 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Rol er kroketjes van. Wentel in bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel.

  5. 5

    Bak 3 tot 4 minuten in de frituurpan op 180°C. Serveer met gefrituurde peterselie en partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!