Grissini
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Grissini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Broodstengels voor bij de soep of als aperitiefhapje met een dipje? Je maakt ze makkelijk zelf met dit recept.

bereiding
  1. 1

    Kneed alle ingrediënten tot een slap deeg. Dek af en laat het in volume verdubbelen (tip: gebruik hiervoor een lichtjes ingevette maatbeker: doe het deeg erin en je kunt gewoon aflezen wanneer het in volume verdubbeld is).

  2. 2

    Verdeel het deeg in twee stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoekige lap. Klop het eiwit los met 1 el koud water en bestrijk hiermee het deeg. Bestrooi met zaadjes, kruiden, kaas... Wat je maar lekker vindt.

  3. 3

    Snij het deeg met een pizzawieltje in repen en draai ze tot spiralen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Herhaal stap 2 en 3 met de rest van het deeg. Dek af en laat nog 30 minuten rijzen.

  4. 4

    Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de grissini in 12 tot 14 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kneed alle ingrediënten tot een slap deeg. Dek af en laat het in volume verdubbelen (tip: gebruik hiervoor een lichtjes ingevette maatbeker: doe het deeg erin en je kunt gewoon aflezen wanneer het in volume verdubbeld is).

  2. 2

    Verdeel het deeg in twee stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoekige lap. Klop het eiwit los met 1 el koud water en bestrijk hiermee het deeg. Bestrooi met zaadjes, kruiden, kaas... Wat je maar lekker vindt.

  3. 3

    Snij het deeg met een pizzawieltje in repen en draai ze tot spiralen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Herhaal stap 2 en 3 met de rest van het deeg. Dek af en laat nog 30 minuten rijzen.

  4. 4

    Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de grissini in 12 tot 14 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.