Recept

Kruidige kip met wittewijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gebakken aardappeltjes of frieten

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de rug van de kip open met een gevogelteschaar, en duw de kip plat (borstkant naar boven). Meng het citroensap met de olijfolie en wat chilivlokken, peper en zout. Bestrijk de kip en hou de rest van het mengsel bij.

  3. 3

    Plaats het ovenrooster boven een bakplaat en leg de kip erop. Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Meng 10 minuten voor het einde van de gaartijd de Provençaalse kruiden door de olie en bestrijk er de kip opnieuw mee.

  4. 4

    Giet het braadvet uit de bakplaat die onder de kip stond. Blus de plaat met de witte wijn en roer de aanbaksels los. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof ze glazig in een pan met 2 eetlepels boter. Giet er de wijn uit de bakplaat bij en laat voor de helft inkoken. Doe er de room bij en laat opnieuw inkoken, tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak

    met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de kip met de wittewijnsaus en groenten naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige kip met wittewijnsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!