Herfstgebraad
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Herfstgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stukje vlees op een gure herfstdag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de selder grondig. Schil de wortelen. Snij de selder in fijne boogjes (halve maantjes). Snij de wortelen overlangs in vieren en hak ze in fijne blokjes. Snij de knoflook in fijne plakjes. 

    Verwarm de oven voor  op 100° C.

  2. 2

    Verwarm een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Schroei het gebraad daarin aan alle kanten goudbruin. Zet het even apart. Kruid naar smaak met zout en witte peper uit de molen.

  3. 3

    Blus het braadvocht met de kalfsfond en de witte wijn. Stoof de wortel, de selder, de knoflook, de takjes rozemarijn en de tijmblaadjes 3 minuten in het vocht. Haal de pan van het vuur en doe er het gebraad in. Lepel wat van de groenten over het gebraad.

  4. 4

    Zet de pan met deksel erop in een tot 100° C voorverwarmde oven. Laat het gebraad zo 1 uur traag garen.

  5. 5

    Schik het gebraad en de groenten op een schaal. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de selder grondig. Schil de wortelen. Snij de selder in fijne boogjes (halve maantjes). Snij de wortelen overlangs in vieren en hak ze in fijne blokjes. Snij de knoflook in fijne plakjes. 

    Verwarm de oven voor  op 100° C.

  2. 2

    Verwarm een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Schroei het gebraad daarin aan alle kanten goudbruin. Zet het even apart. Kruid naar smaak met zout en witte peper uit de molen.

  3. 3

    Blus het braadvocht met de kalfsfond en de witte wijn. Stoof de wortel, de selder, de knoflook, de takjes rozemarijn en de tijmblaadjes 3 minuten in het vocht. Haal de pan van het vuur en doe er het gebraad in. Lepel wat van de groenten over het gebraad.

  4. 4

    Zet de pan met deksel erop in een tot 100° C voorverwarmde oven. Laat het gebraad zo 1 uur traag garen.

  5. 5

    Schik het gebraad en de groenten op een schaal. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.