Gevulde kerstkip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde kerstkip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kerstklassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de noten.

    Snij de appel in stukjes.

    Snipper de sjalot.

    Verwarm de oven voor op 170 °C.

    Week de stukjes appel en abrikoos
    anderhalf uur in de calvados.

  2. Marinade

  3. 2

    Meng olijfolie, balsamico, bruine suiker, sojasaus, appelsap, mosterd, gemberwortel, laurier, peper
    en giet alles in een grote diepvrieszak.
    Doe de kip in de zak, sluit de zak en laat
    de kip een halve dag marineren. Draai de
    zak af en toe om, zodat de marinade zich
    goed kan verspreiden.

  4. Vulling

  5. 3

    Bak het spek in een pan. Meng het gehakt
    met de beschuiten, het ei, de sjalot
    en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte
    stukjes appel en abrikoos en de
    gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met
    peper en zout.

  6. 4

    Bak het spek in een pan. Meng het gehakt met de beschuiten, het ei, de sjalot en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte stukjes appel en abrikoos en de gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.

  7. 5

    Haal de kip uit de marinade. Vul de
    buikholte met de farce en naai de kip
    dicht met keukentouw. Overgiet de rug
    van de kip met gesmolten boter en kruid
    met peper, zout en paprikapoeder. Prik
    de vleesthermometer in het dikste gedeelte
    van de kip, leg ze in een ingevette
    braadslee en bak ongeveer anderhalf uur
    in de voorverwarmde oven. Overgiet geregeld
    met het braadvocht. Als de thermometer
    80° C aangeeft, is de kip gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de noten.

    Snij de appel in stukjes.

    Snipper de sjalot.

    Verwarm de oven voor op 170 °C.

    Week de stukjes appel en abrikoos
    anderhalf uur in de calvados.

  2. Marinade

  3. 2

    Meng olijfolie, balsamico, bruine suiker, sojasaus, appelsap, mosterd, gemberwortel, laurier, peper
    en giet alles in een grote diepvrieszak.
    Doe de kip in de zak, sluit de zak en laat
    de kip een halve dag marineren. Draai de
    zak af en toe om, zodat de marinade zich
    goed kan verspreiden.

  4. Vulling

  5. 3

    Bak het spek in een pan. Meng het gehakt
    met de beschuiten, het ei, de sjalot
    en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte
    stukjes appel en abrikoos en de
    gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met
    peper en zout.

  6. 4

    Bak het spek in een pan. Meng het gehakt met de beschuiten, het ei, de sjalot en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte stukjes appel en abrikoos en de gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.

  7. 5

    Haal de kip uit de marinade. Vul de
    buikholte met de farce en naai de kip
    dicht met keukentouw. Overgiet de rug
    van de kip met gesmolten boter en kruid
    met peper, zout en paprikapoeder. Prik
    de vleesthermometer in het dikste gedeelte
    van de kip, leg ze in een ingevette
    braadslee en bak ongeveer anderhalf uur
    in de voorverwarmde oven. Overgiet geregeld
    met het braadvocht. Als de thermometer
    80° C aangeeft, is de kip gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.